De la pescuitul în Jurilovca a ajuns în Italia și s-a întors acasă. Vasile Bold s-a întors în țară după o perioadă de douăzeci și cinci de ani petrecută în Italia, unde a învățat să gătească în restaurante de lux.
El a plecat în Italia în 1997, la vârsta de 18 ani, cu ambiții și dorința de a-și îmbunătăți viitorul, potrivit Știrile Pro TV.
Revenit în țară după mai bine de douăzeci de ani, a fost motivat de dorința soției sale și a fiului său, Andrei.
Vasile Bold a declarat: „Era momentul ca eu să mă pun în joc, să am propria mea activitate și am considerat că, dacă va fi să deschid o afacere, o să vin acasă, în România”.
A dărâmat vechea locuință și a construit o pensiune cu patru camere și un restaurant pe terenul casei părintești, care se află chiar în port. Chiar el gătește aici mâncăruri sofisticate din pește proaspăt, pescuit din Marea Neagră, Vasile se transformă din pescar în bucătar după ce a petrecut câteva ore în larg, folosind experiența sa în restaurantele italiene.
„Dacă te dedici și faci sacrificii, da, categoric”, a răspuns el la întrebarea despre profitabilitatea întreprinderii.
Fiul său, Andrei, în vârstă de 12 ani, devine rapid gazdă și îl ajută să conducă pensiunea:
„Aceasta este camera. Camerele de la pensiunea părinților mei și prima mea cameră. Este, de fapt, una dintre cele patru camere de vis în care toată lumea își dorește să stea și să admire priveliștea Port New”, spune el.